Ali uživajući u maloj slanini ili vikendu, ugasila govedinu na St.

Ali uživajući u maloj slanini ili vikendu, ugasila govedinu na St.

Obično jedu manje voća i povrća, i tako dalje. Neke, ali ne sve, prerađeno je meso također prilično visoko u natrijumu i zasićenim masnoćama. Dakle, ako ih jedete puno, vaša će prehrana također biti visoko u natrijumu i zasićenim mastima, čimbenici koji mogu neovisno povećati rizik od bolesti.

Ljudi koji jedu puno prerađenog mesa imaju manje zdravog načina života Općenito.

Iako su učinjeni pokušaji kontrole za sve ove varijable, moguće je da je visoko prerađena konzumacija mesa jednostavno pokazatelj manje zdravog načina života, a ne izravni uzrok bolesti.

S druge strane, korelacija između prerađene konzumacije mesa i povećanih zdravstvenih rizika prilično je dosljedna tijekom desetljeća istraživanja i stotina tisuća ispitanika. I postoji prilično dobro uspostavljen mehanizam djelovanja koji bi objasnio vezu između sušenog i dimljenog mesa i raka.

Uloga nitrita i nitrata

Mnogi ljudi misle da to Problem su nitriti i nitrati u prerađenom mesu. Natrijev nitrit i natrijev nitrat često se dodaju u sušeno meso poput šunke, slanine i hot -dogova. Nezavišena slanina i kobasice često se izrađuju od ekstrakta celera, koji je prirodno visok u nitritama. Ironično je da je razina nitrita i nitrata u neobrađenim proizvodima često jednako visoka kao i u njihovim izliječenim kolegama.

Ovi se spojevi dodaju kako bi sačuvali meso i dali im svoje karakteristične okuse i teksture. Ali nitriti i nitrati također imaju razne korisne radnje u tijelu. U stvari, primarni izvor nitrita i nitrata u prehrani je povrće. I mnogi od korisnih učinaka povrća mogu biti zahvaljujući njihovom sadržaju nitrita.

Razina nitrita i nitrata u neobrađenim proizvodima često je jednako visoka kao i u njihovim izliječenim kolegama.

Dakle, nisu nitrati i nitriti sami po sebi koji predstavljaju rizik. Problem je što reagiraju s drugim spojevima – i u hrani i u tijelu. Ove kemijske reakcije mogu stvoriti nove spojeve zvane nitrozamini, za koje se zna da su kancerogeni.

kako Kathleen objašnjava, međutim, količina nitrozamina u prerađenom mesu mnogo je niža nego što je nekada bila:

Povratak je bilo u sedamdesetima kada su [nitrozamini] postali zabrinutost, jer kada su se daljnje prerađene hrane kuhale na visokim temperaturama, stvorili su nitrozamin spojeve koji su kancerogeni prema životinjama. I tako je bacao sjenu na sušeno meso. Dakle, vlada je postavila ograničenja na količinu nitrata koji se može dodati u sušeno meso, a zahtijevaju dodavanje natrijevog eritorbata ili natrijevog askorbata (oblik vitamina C) jer ti spojevi sprječavaju stvaranje nitrozamina.

Ovo je ključna poanta jer je puno podataka o unosu prehrane na koje se danas oslanjamo prikupljeno u 70 -ima i 80 -ima. Naša opskrba hranom mnogo se promijenila u posljednjih 50 godina. Na primjer, govedina i svinjetina oboje su postali znatno mršaviji. Prerađeno meso mnogo je niže u nitrozaminima. Dakle, povezanosti između prehrane i zdravlja koje se temelje na onome što smo pojeli prije 40 ili 50 godina danas možda nisu toliko relevantne.

s prehranom, kontekst je sve

Kathleen također spomenuto Taj vitamin C može igrati ulogu. Dodavanje natrijevog askorbata (oblik vitamina C) u prerađeno meso pomaže inhibiranju stvaranja nitrosamina. I dodavanje više voća i povrća u obroke može vam pomoći u blokiranju stvaranja nitrozamina u crijevima kada konzumirate prerađeno meso.

Kao što je to često slučaj, ne možemo procijeniti pozitivan ili negativan utjecaj Hrana u vakuumu. Uvijek ovisi o tome koliko jedete, s čime ih jedete i što biste umjesto toga mogli jesti ako to niste jeli. Na primjer, povezanost između visokih unosa prerađenog mesa i povećanog rizika od raka ne vidi se kod onih koji također imaju visok unos voća i povrća.

Povezanost između visokih unosa prerađenog mesa i povećanog rizika od raka ne vidi se kod onih koji također imaju visok unos voća i povrća.

Dakle, ako povremeno uživate u izliječenom ili prerađenom mesu, obavezno ih uparite s nekim povrćem. Slanina, salata i rajčica nisu samo klasični sendvič, već pametno prehrambeno uparivanje.

Zelman kaže:

Izbor je vaš, a vi možete odabrati uživanje u tim namirnicama ako Sviđaju ti se. No, nakon što je to duboko zaronio u istraživanje, razgovarajući s istraživačima, gledajući te EPI studije, iznova i iznova, to su bili visoki unos daljnjeg prerađenog mesa koji su bili povezani s problemima. I tako, u kontekstu zdrave prehrane, stvari držite umjerenim.

Koliko je previše?

Ali što zapravo znači umjerenost? Smjernice nas ostavljaju kako visimo tamo, ali epidemiološke studije (iako su podvrgnute gore spomenutim upozorenjima) mogu ponuditi neke tragove.

oni koji jedu jednu ili dvije obroke tjedno imaju gotovo isti rizik kao i oni koji jede nijedan Ukupno.

U onim studijama koje pronalaze vezu, uglavnom su ljudi u najvišoj kategoriji prerađene konzumacije mesa povećali rizik. A to je obično jedna ili više obroka prerađenog mesa dnevno. Oni koji jedu jednu ili dvije obroke tjedno imaju gotovo isti rizik kao i oni koji uopće ne jedu.

Drugim riječima, svako jutro jedu slaninu za doručak, šunku svaki dan za ručak i hot -dog ili Peperoni svake večeri za večeru vjerojatno nije sjajna ideja. Ali uživajući u malo slanine ili vikenda, urođena govedina na Dan svetog Patrika, a čini se da šunka na praznicima predstavlja mali rizik.

Pustit ću Kathleen Zelman da ima posljednju riječ:

Dokazi sugeriraju da s tim namirnicama – zbog natrija, masti i konzervansa – moramo ih ograničiti u našoj prehrani. Kao dijetetičar, vjerojatno bih rekao da bi jednom ili dva puta tjedno bilo umjereno … i budite sigurni da jedete svoje voće i povrće, cjelovite žitarice i drugu hranjivu hranu da biste imali širok izbor fitokemikalija i hranjivih sastojaka.

Navodi + izvori Kathleen Zelman, MPH, RDN. Razumijevanje prerađenog mesa resurs za profesionalce. 2020. https://ift.tt/SyzhPdN.

O autorici

Monica Reanagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reanagel je licencirana nutricionistica s ovlaštenim od strane, autorice i tvorca jednog od najcjenjenijih podcasta zdravlja i fitnesa iTunesa . Njezin se savjet redovito prikazuje u emisiji Today, dr. Oz, NPR, i u vodećim novinskim novinama, časopisima i web stranicama. Imate li pitanje o prehrani? Nazovite liniju slušatelja prehrane na 443-961-6206. Vaše bi pitanje moglo biti predstavljeno u emisiji.

Počnite spašavati namirnice i ostatke ovim ekonomskim savjetima.

Bruce i Jeanne Lubin koji su znali? 15. rujna 2020. 5-minutno pročitano

Da li je produžio život namirnica ili spasio one koji su već prošli svoj glavni, ovi savjeti za skladištenje uštedjet će vam hranu i novac. Naučite kako sačuvati sve, od starog voća do posljednjih nekoliko kapi vina.

Tajne voća i povrća

1. Zest, kad god vam treba, ne bacate te limune nakon što koristite njihov sok! Spremite polovice u vrećama s zatvaračem u zamrzivaču dok vam ne zatreba njihov zanos za recept. 2. Berry kupka za tuku bakterija Riješite se bilo koje spore plijesni koje vrebaju vaše bobice ili zelenilo tako što ćete ih dobro ispirati u vodi octa prije nego što ih stavite u hladnjak. Nakon što odbacite sve bobice koje pokazuju čak malo plijesni, stavite 3 šalice hladne vode i 1 šalicu bijelog octa u veliku zdjelu ili spinner salate. Uronite bobice i zavirite oko minutu. Ocijedite bobice, a zatim isperite čistom, hladnom vodom dok ne nestane bilo kakav trag arome ili okusa octa. Rasporedite isprane bobice na čistu krpu ili papirnate ručnike, a lagano potapšajte i valjajte ručnicima kako biste ih dobro osušili.

kupite sada

kao Amazon suradnik i podružnica Bookshop.org, QDT zarađuje od kvalificiranih kupovina.

3. Najzgodniji način suhog bobica bobica treba ispraviti, ali imaju najbolji okus (i zadržati) najbolje kada su suhe. Evo najbolje tehnike sušenja: Na pult postavite suhi ručnik za jelo, ispruženi po dužini. Nakon ispiranja bobica, stavite ih u središte ručnika. Zatim preklopite ručnik kao što bi bilo formalno slovo. Završite se u svakoj ruci kako biste lagano držali ručnik, a zatim lagano nagnite paket naprijed -nazad kako biste kotrljali bobice i osušili.

4. Vrati bobice bobice postale mekane, ali ne plijesni ili trule? Stavite ih u jedan sloj na lim za pečenje obložen pergamentom i zalijepite u zamrzivač 20 minuta. Ponovno će biti dovoljno čvrsti da poslužuju sa sladoledom ili jogurtom.

Povezano: 9 SAVJETNIH DIVA -e 9 savjeta za smanjenje otpada u hrani 5. Omotajte banane desne banane gotovo su loše kao i bobice kada je u pitanju brzo Oni mogu preći iz savršenog do preplašenog. Često se čini kao treptaj oka! Ali možete učiniti da vaše banane traju duže bez smeđih mjesta jednostavnim omotavanjem stabljika u plastični omot. Zašto djeluje: stabljike su vruće mjesto za emisiju etilen plina, što donosi na smeđe. Sadrže stabljike i minimizirate širenje na ostatak banane. Jednostavno i pametno! 6. Držite smokve svježe duže smokve su krhke – modrice i brzo se pokvare ako se ostave da se udaraju jedni protiv drugih u zdjeli ili vrećici. Stoga ih tretirajte kao drugu krhku hranu: jaja. Stavite smokve u prazan karton jaja kako biste zaštitili njihov osobni prostor i pomogli im da ostanu svježi kako bi duže uživali.

7. Tip-vrhunski rajčice za najbolje skladištenje, držite rajčicu na stabljici na hladnom mjestu na šalteru. Budući da su prilično osjetljivi, stavljanje rajčice naopako sprečava zrak od ulaska kroz njihove stabljike, što ubrzava zrenje.

Ako se rajčice pohranjuju u hladnjak, izgubit će okus i razviti mutnu teksturu.

8. Pošaljite Cukes na kontra iznenađenje! Krastavci će duže trajati na sobnoj temperaturi, dok će ih držanje u hladnjaku ubrzati njihovo propadanje. 9. Zamrzavanje zelene boje preostaje previše zelenog luka nakon što koristite ono što vam treba za vaš recept? Nasjeckajte ih i zamrznite u praznoj boci s vodom (plastika ili staklo). Brzo će se izvući kad god trebate dodati nešto u gulaš.

10. Spremite i bijelu! Prestanite trošiti novac na zeleni luk! Sljedeći put kad kupite svježi zeleni luk, nemojte bacati bijele krajeve. Umjesto toga, zalijepite ih u čašu vode i stavite čašu u sunčani prozor. Za nekoliko dana luk će početi reproducirati. Onda kad god imate recept koji zahtijeva zeleni luk, samo izbacite ono što vam treba. Držite vodu svježom mijenjanjem tako često.

Najbolji savjet za pića

11. Uštedite svoje vino gubitkom mramora Kako te kutije vina traju toliko duže od otvorenih boca? Njihov dizajn minimizira ulazak zraka, što donosi kvarenje i kompromitira ukus. Možete stvoriti vlastitu spremište za uštedu vina s zidanom staklenkom kad vam ostane samo malo. Ulijte ostatak vina u staklenku, a zatim dodajte čiste mramore dok se staklenka ne puni bez prostora za zrak. Zatvorite s hermetičkim poklopcem staklenke.

Power Snaga

12. Okrenite za ovaj PB vrh All-Natural Matters Masters su zdrave i ukusne, ali potrebno je puno djelovanja ruku da ih promiješate svaki put kada izvučete staklenku! Odgovor: okrenite njihove staklenke naopako kako bi ih welltone mišljenja pogledajte ovu stranicu spriječili da se razdvajaju. Držite kapke čvrsto i ne pokušavajte to učiniti s poklopcem koji se ne sječe na staklenku. 13. Kapica koja je zatvorena vrećica možete stvoriti nepropusnu, zapečaćenu torbu s gornjim dijelom stare plastične boce. Sve što trebate učiniti je odsjeći vrh boce i skinuti kapu. Gurnite vrećicu kroz usko grlo, preklopite je preko rubova i uvucite poklopac. Mnogo je učinkovitiji u održavanju hrane svježom od uobičajene metode odjeće.

Vidi također: Clever Cookstrove 10 osnova dobrog kuhanja u kući 14. Napravite paket od 2 u-1, možete podijeliti vrećicu graha ili rezanci na pola bez mjerenja ili premještanja hrane u zasebni spremnik. Jednostavno položite paket ravno, pa čak i sadržaj. Zatim zabijte vrećicu u sredini, učvrstite i čvrsto pričvrstite gumenom trakom. To bi trebalo izgledati kao sat, ali bez prostora da se sadržaj pređe s jedne strane torbe na drugu. Da biste koristili jedan dio, otvorite kut torbe. Ostatak vrećice ostaje siguran za drugi put.

hladnjaka i zamrzivača pametnih

15. Zaustavite nakupinu bez obzira na to da li stegnite vlastite ili koristite torbe kupljene u trgovini, nasjeckani sir može se skupljati u svom paketu. Jednostavan trik: dodajte u prstohvat kukuruznog škroba ili brašna. Dodatak će premazati komadiće i držati ih odvojenim. 16. Nastavite izlijevati bocu kečapa od kečapa gotovo praznu? Ne odustajte – ili nepotrebno udarite na dno! Jednostavno ulijte malo octa i protresite zatvorenu bocu. Neće biti promjene u okusu, a više ćete izvući.

volite svoje ostatke

17. Spremna skladištenja druga ideja koja vam daje fleksibilnost u pronalaženju privremenog doma za ostatak umaka: pohranite ga u plastično uskrsno jaje. Napunite obje strane, uspravite zajedno, a zatim pronađite malo džepa prostora za zamrzavanje za pohranu.

Ako se smrznuto jaje odolijeva otvaranju kad ste spremni za upotrebu, pređite toplu vodu preko nje.

18. Brzo, ukusno grijanje pizze Pri pizzama za mikrovalnu valju, stavite malu čašu vode u mikrovalnu kako biste spriječili da se kore žvače.

Samo za zabavu: Tko je znao 10 skupog pogrešaka koje stvarate u trgovini prehrambenih proizvoda

O autoru

Bruce i Jeanne Lubin

Bruce Lubin i Jeanne Bossolina-Lubin ponosni su roditelji triju dječaka i više od desetak knjiga. Nakon što su uštedjeli tisuće godišnje koristeći svakodnevne savjete i jednostavne Lifehacks, započeli su vlastiti posao u nadi da će svoje znanje podijeliti s drugima. Poznato je da ulaze u hladnjake svojih prijatelja kako bi okrenuli jaja naopako tako da traju duže.

moćna mama istražuje 5 trendova roditelja u 2019. Obitelj danas i osjećate pozitivan utjecaj u godinama koje dolaze.

Autor Cheryl Butler Project Roditeljstvo 4. veljače 2019. 6-minutna ReadePisode #517 Igraj pauza Slušajte 5 utjecajnih trendova roditeljstva za 2019. godinu trenutno imamo problema s reprodukcijom na safariju. Ako želite slušati zvuk, koristite Google Chrome ili Firefox.

Trend br. 2: Više samo-brige

Jedan od prošlogodišnjih vrućih trendova bio je više vremena “ja”. Tako mi je drago da vidim da sam u 2019. godini samozatajala više zamah.

rano u svom roditeljskom životu, borio sam se s ogromnom krivnjom u tim rijetkim prilika sebe. Bez obzira na to je li udario u salon zbog sastanka za kosu ili prisustvovati davnoj prekasnoj djevojci, moj unutarnji dijalog stalno bi me podsjećao da svoj izlet napravim što je brže u slučaju da me djeca trebaju kod kuće da prerežem večeru ili pomoć Oni pronalaze omiljenog medvjedića koji je gurnut u pogrešnom ormaru spavaće sobe. Patetičan!

godina kada sam imao četvero djece mlađe od tri godine, naučio sam na teži način koliko je presudna briga. Trebalo mi je gotovo nervozan slom da shvatim da je briga o svojim vlastitim potrebama bilo daleko važnije od zadržavanja uredne kuće ili brige jesu li moja djeca nosila odgovarajuće čarape. Ako glavni njegovatelj ne može svaki dan trajati 10 minuta za vrući tuš i obrok nečeg drugog osim polu-pop-pop-tarta naše djece dok žurimo kroz vrata, onda nemamo nikoga za krivnju osim sebe.

Contents

Nhận xét

Bài đăng phổ biến từ blog này

S666 - S666 Casino - Link vào nhà cái S666 mới nhất 2022

Bet365 In India

Cách chơi Roulette tại nhà cái S666 và kinh nghiệm chơi thắng đế 80%